دوشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۲

توسط «معاونت صدا رسانه ملی»؛

نخستین «رویداد ملی پادکست فارسی» برگزار می‌شود

پادکست

سینماپرس: معاونت صدا اولین «رویداد ملی پادکست فارسی» را بهمن‌ماه امسال با حضور پادکست‌سازان حرفه‌ای و آماتور برگزار می‌کند.

به گزارش سینماپرس، اسماعیل باستانی داور رویداد ملی پادکست فارسی، در اولین نشست این رویداد با تأکید بر اینکه پادکست کتاب صوتی و نمایش نیست، گفت: هر چیزی که بخواهید در پادکست وجود دارد، پادکست در یک دهه جای خودش را بین مردم باز کرده است. به طوری که می‌توان مدعی شد پادکست این روزها خیلی طرفدار دارد. طی سالیان سال برنامه سازی در رسانه دستخوش درگیر تغییر شد، اما پادکست نشات گرفته از خلاقیت است و ترکیب این فضاها با رادیو فضای جدید و نویی می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه در بازار کیفیت پادکست خیلی خوب است، افزود: دغدغه جامعه ما و کل جامعه جهانی، آگاهی است، پادکست ساز با توجه به نگاه فردی و زیستی که دارد به جامعه خودش آگاهی می‌دهد. البته ناگفته نماند که برخی پادکسترها پول‌های خوبی در می‌آورند.

پادکست تمام قواعد برنامه‌سازی رادیو را دارد

سیاوش صفاریان‌پور، یکی دیگر از اعضای هیأت داوران با اشاره به تفاوت رادیو و پادکست گفت: رسانه گرم و اثرگذار رادیو با توجه به همه فراز و نشیب‌ها خودش را تنظیم کرده است، اصلی‌ترین تفاوت بین پادکست و رادیو به عنصر سفارش‌دهنده باز می‌گردد، در پادکست سفارش دهنده یک نفر و یک رسانه کوچک و فردی است، اما برنامه سازان در رادیو موظف هستند با توجه به سیاست‌ها پیش بروند، اما در پادکست این گونه نیست. در پادکست شما انتخاب می‌شوید و در رادیو همه شنونده هستند. البته پادکست تمام قواعد برنامه سازی رادیو را دارد.

برگزار کننده رویداد ملی پادکست فارسی رادیو است

وحید اسدی، دبیر اولین رویداد ملی پادکست فارسی نیز در این باره گفت: چرخه تولید و انتشار پیام در یک دهه اخیر به جایی رسیده که همه یک نفر است، در حوزه پادکست هم تا حدودی صدق می‌کند. همیشه رادیو عضوی از خانواده بوده و است، امروز رادیو در یکی از بسترها به نام پادکست شنیده می‌شود که بیشتر شنونده‌های آن جوانان و تحصیل کرده‌ها هستند، این دلیل اصلی که رادیو محتوایش را در حوزه پادکست تولید می‌کند.

وی افزود: باید در رسانه‌های اجتماعی دید که مخاطب هدف کجاست و چه دوست دارد و در چه ساعتی تمایل دارد که برنامه را بشنود. رادیویی‌ها این را در خود می‌بینند که روایت کننده باشند و آنها که علاقه مند هستند می‌توانند وارد شوند.

اسدی با بیان اینکه این مسابقه هفت جایزه دارد، افزود: پادکسترها می‌توانند خودشان را با پاکسترهای آزاد محک بزنند. پادکستر خودش را وارد مفهوم می‌کند و نگاه، منش و طرح زندگی‌اش تاثیر در تولید پادکست می‌گذارد. به گفته دبیر این رویداد؛ امروز زیست در فضای مجازی بزرگ تر از زندگی واقعی است، در پادکست از مردم بازخورد گرفته می‌شود که در روند تولید تأثیرگذار است، اما در رادیو این مسئله خیلی کند است.

معرفی برترین پادکست‌های فارسی

وی ادامه داد: بخش مهم این رویداد آموزش است، لذا به صورت هفتگی کارگاه خواهیم داشت از الفبا تا پیشرفته تا بهمن ماه که اختتامیه ما خواهد بود. این کارگاه‌ها رایگان و حضور عموم آزاد است. اولین رویداد ملی پادکست فارسی صدای جمهوری اسلامی ایران به منظور معرفی برترین پادکست‌های فارسی در کشور و رشد استعدادهای این حوزه برگزار می‌شود، علاقه مندان تا ۱۵ آبان فرصت ارسال آثار در وبسایت https://podcastfestival.ir را دارند. هر کس که احساس می‌کند پادکست تولید می‌کند می‌تواند با هر گویشی در این رویداد سهیم باشد.

اولین رویداد ملی پادکست فارسی با هدف ایجاد رقابت سازنده و پویا میان تولیدکنندگان پادکست فارسی و آموزش ساخت پادکست از آماتور تا حرفه‌ای در معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.